Nova generace receptury s oleji.

by - března 03, 2015

Olej pro kosmetické účely lidé využívali od nepaměti. Přesto se jako součást vlasové kosmetiky dostal na výsluní relativně nedávno. Dříve bylo nevýhodou používání regeneračních přípravků na bázi olejů nerovnoměrné nanášení na vlasy. Ty pak na pohled vypadaly zplihlé a obsahovaly zbytky mastnoty. Předností současných kvalitních přípravků jsou receptury, jež umožňují rovnoměrné nanášení a okamžité vstřebávání. Pečující látky tak mohou ihned začít působit, a proto vlasy vůbec nezatěžují. Není tedy důvod k obavám, že budou po použití přípravků s oleji vaše vlasy zplihlé, těžké a mastné.

Vlasy


Jak to funguje


Úkolem oleje je vlasy regenerovat a chránit.
  • Špičkové vlasové přípravky vesměs pracují s mikroskopickými kapkami oleje. Minimální velikost olejových kapek je zárukou toho, že na porézních místech povrchu vlasu zůstane pouze správné množství pečujícího oleje. Ani kapička navíc vlasy zbytečně nezatíží.
  • Kapky oleje v kombinaci s polymery povrch vlasů uhlazují a poskytují jim tak bohatý lesk a plnější vzhled.
Přípravky vlasové kosmetiky s oleji ocení nejen suché a poškozené vlasy avšak lze je použít pro všechny typy vlasů, zejména ty, které vyžadují více péče. Ať už jsou vlasy přirozeně suché, nebo byly poškozeny působením slunce, chemicky či nadměrným používáním fénů a žehliček, olejovou péči ocení.

Mnohostranné využití

Oleje jsou součástí kosmetických přípravků, jako jsou šampony, balzámy, barvy na vlasy a speciální regenerační masky či séra. Přípravky s obsahem olejů můžete použít nejen v případě, kdy potřebujete dodat vlasům potřebnou dávku regenerace. Kdy je ještě oceníte?
  • Při péči – Šampony s přídavkem oleje vlasy nejen čistí, ale zároveň o ně pečují. Pro vlasy je velmi důležité také to, aby se po umytí snadno rozčesávaly. Suché vlasy jsou velmi citlivé a hrubé rozčesávání by mohlo vést k jejich dalšímu poškození. Vhodné je proto používání kondicionéru s vydatným pečujícím olejem.
  • Při stříhání - Pokud vlasy umyjete přípravky s obsahem oleje, budou dokonale strukturované, uhlazený povrch pak umožní dokonale přesný a rovnoměrný střih.
  • Při barvení – Během procesu barvení se vlasové vlákno otevře a částečky oleje pomohou vstřebání většího množství pigmentu hlouběji do vlasového vlákna.
  • Při stylingu – Oleje zvýrazňují texturu vlasů a dodávají jim úchvatnou hebkost a oslnivý lesk. Přípravky s olejem navíc chrání vlasy před působením tepla při fénování, žehlení či kulmování.

Tipy pro suché a poškozené vlasy

  • Zejména během letních měsíců je třeba dopřát vlasům pořádnou porci regenerace a péče. Pokud máte suché a poškozené vlasy, jsou k negativnímu působení vnějších vlivů ještě náchylnější. Výsledkem pak bývají roztřepené konečky i poškozené vlasové vlákno. V takových případech sáhněte po speciálních olejových přípravcích.
  • Tyto oleje můžete použít jako účinné regenerační bezoplachové kúry. Vzhledem k tomu, že se olej z vlasů neoplachuje, neměli byste na vlasy nanést víc než dvě, tři kapky. Olej je lepší nanášet na suché vlasy. Pokud jsou vaše vlasy vlnité, opatrně olej vmasírujte do celých vlasů. Pro rovné vlasy platí, že byste měli olej nejprve rozetřít v obou rukách a potom s ním opatrně pohladit vnější plochy a konečky vlasů, přičemž olej neaplikujte ke kořínkům.
  • Olej můžete také použít jako běžnou kúru na vlasy, kterou po uplynutí doby působení opláchnete. V takovém případě naneste olej po celé délce vlasů. Pro větší efekt můžete vlasy zabalit do horkého ručníku a nechat olej působit po dobu cca 20 minut. Olej následně odstraníte tak, že nejprve nanesete trochu šamponu do ošetřených suchých vlasů a opláchnete. To opakujte minimálně ještě jednou.

Syoss


S kterými typy olejů se setkáte?

  • Arganový olej
Vyrábí se z jader stromu Argánie trnité rostoucího v africkém Maroku. Jeho olej je vysoce ceněn pro své výživné, kosmetické a léčivé vlastnosti. V oblasti péče o vlasy je známý tím, že dodává vlasům lesk a hebkost, obzvláště těm suchým a poškozeným. Jeho efekt na zdravých vlasech spočívá v ochraně před ztrátou zdravé vlhkosti a možným třepením. Arganový olej zůstává kvůli malému a velice specifickému výskytu jedním z nejvzácnějších olejů na světě.
  • Jojobový olej
Pochází ze stromů, které rostou na Středním východě a Jižní Asii. Jemný, lehký olej je dobrý pro pokožku jako prostředek zjemňující a zvyšující hebkost. Tradičně je používán maséry. Jojobový olej dokonale řeší problém křehkých a suchých konečků vlasů.
  • Mandlový olej
Mandlový olej je jedním z nejkvalitnějších olejů v kosmetickém průmyslu. Získává se lisováním mandlových jader za studena a je vhodný i pro citlivou pleť. Na vlasy má posilující účinek, činí je vzdušnější a lépe upravitelné. Barvené vlasy, vlasy po trvalé, nebo dehydrované a suché vlasy mohou díky péči mandlového oleje získat á rovněž vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (hlavně olejové a linolové). Dobře  se vstřebává a přispívá k regeneraci pokožky a vlasů.
  • Marulový olej
Tento olej se získává z plodů vzácného afrického marulového stromu, který je i v těchto zeměpisných šířkách velmi vzácný. Lidé si ho cení a také ho dokonce uctívají. Získává se za studena, lisování malých jadérek plodů (ty mají mimochodem vysoké množství vitaminů C – dokonce 8x větší množství než citrony).Marulový olej dodává pokožce i vlasům nebeskou jemnost, je velmi bohatý na mastné kyseliny, jež zaručují mimořádné hydratační vlastnosti.

Zdroj clanku - zena-in.cz

You May Also Like

2 komentářů

  1. Zajímavý článek.
    http://www.vmemzivote.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to opravdu skvěle a ani nwm proč, ale zaujal mě nejvíc mandlový olej :)

    PS: U mě na blogu práve probíhá GIVEAWAY!:)
    www.lovies47.cz

    OdpovědětVymazat

Vsem moc dekuji za koment! :-)