Recept: Svěží salát s jahodami.

jaro

Ingredience:
  • 200g směsi listových salátů (rukola, polníček, čekanka)
  • 100g baby špenátu Chef menu
  • 100 g jahod
  • 100 g měkkého kozího sýra Naše bio
Zálivka:
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • Šťáva z poloviny pomeranče
  • Sůl a pepř podle chuti
Příprava:
Listy salátů a baby špenátu propláchněte a nechte důkladně okapat. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Na zálivku zahřejte v kastrůlku všechny přísady a nechte na mírném ohni propojit. Směs listových salátů, špenát a plátky jahod rozdělte na talíře, přidejte kozí sýr a pokapejte vlažnou zálivkou. Ozdobte jarními květy (macešky, sedmikrásky, měsíček lékařský).

Tip:

Pokud nejsou jahody vyzrálé, můžete je před přípravou půl hodiny macerovat. Jahody nakrájejte na kousky, zasypte třtinovým cukrem, zalijte portským vínem a přidejte kapku balsamikového octa. Jahody pustí šťávu a získají specifickou chuť. Vzniklý sirup můžete přidat do zálivky.


Zdroj: zena-in.cz

2 komentářů:

  1. Vypadá to pěkně, ale asi bych to nesnědla. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. vyzerá to super! a inak predtým ako som si sadla k počítaču som si na zoznam napísala jahody a syr! :D náhoda
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat

Vsem moc dekuji za koment! :-)