Vznik micelárních vod.

by - března 29, 2015

Mám pro Vás článek jak vznikla micelární voda.

Mytí obličeje micelární vodou se stává stále populárnější. Tento roztok účinně a zároveň velmi šetrně odstraňuje veškeré nečistoty, aniž by narušoval přirozenou ochrannou bariéru kůže.Mytí obličeje micelární vodou se stává stále populárnější. Tento roztok účinně a zároveň velmi šetrně odstraňuje veškeré nečistoty, aniž by narušoval přirozenou ochrannou bariéru kůže.Mytí obličeje micelární vodou se stává stále populárnější. Tento roztok účinně a zároveň velmi šetrně odstraňuje veškeré nečistoty, aniž by narušoval přirozenou ochrannou bariéru kůže.Mytí obličeje micelární vodou se stává stále populárnější. Tento roztok účinně a zároveň velmi šetrně odstraňuje veškeré nečistoty, aniž by narušoval přirozenou ochrannou bariéru kůže.



Proč vznikla micelární voda?  Aby dokázala v jediném kroku odstranit všechny nečistoty z pleti, makeup, oční makeup i voděodolný a kožní maz bez nutkání pleť opláchnout či použit jinačí přípravek. Micelární voda je jemná většina produktů se hodí i na tu nejcitlivější pleť. 


Micelární roztok pokožce prospívá tím, že jí důkladně čistí, nedráždí a snižuje riziko vzniku alergie. 
Tento kosmetický přípravek totiž obsahuje takzvané micely – mikroskopické olejové molekuly rozpuštěné ve vodě. Kulaté mikročástečky fungují jako magnet: po nanesení na pokožku na sebe navážou veškeré nečistoty a uzamknou je ve svém středu. Na povrchu pleti zanechávají pouze vodu, čímž dochází k jemnému očištění, aniž by se narušila přirozená ochranná bariéra kůže. 

Pro jakou pleť je vhodná? 

Jelikož micelární roztok stačí pouze jemně aplikovat na tvář, nemusí se vtírat, vmasírovat a zároveň tu chybí problematická kohoutková voda, tento způsob odličování a mytí tváře je ideální cestou pro všechny typy pokožky včetně citlivé, dehydrované, podrážděné, suché i mastné. Přípravky navíc neobsahují alkohol, takže se nemusíte bát ani vysušování. Spousta vod je proto doporučována také k čištění citlivé dětské pleti.


Popravdě nic moc věcí o micelárních vodách není napsané, ale tak aspoň něco jsem zkoulila dohromady. Článek jsem vytvořila sama a zkomolila vše co se jen dalo.....


Tipy na micelární vody: 





Já jsem vyzkoušela zatím micelární vodu od Nivei, Eucerin, Dermacol a v květnu vyzkouším i Biodermu. A teď mám koupenou i micelární vodu od Garnier. Ráda bych ještě vyzkoušela i od Vichy. Musím říct, že micelární vody jsou bez jakékoliv vůně. Neobsahují parabeny. 







You May Also Like

2 komentářů

Vsem moc dekuji za koment! :-)