10 způsobů, jak ozdobit velikonoční vajíčka

by - dubna 03, 2015

Jelikož máme ty Velikonoce, tak jsem pro Vás vyhledala 10 způsobů, jak ozdobit velikonoční vajíčka. :)) Tak se nechte inspirovat. :))

Všechny jsou vážně moc pěkné a docela i lituji, že nejsem v Česku, protože bych hned nazdobila podle těchto návodů. :) Tady v UK na to nějak není čas.

Tak co jaké se Vám nejvíce líbí? :) 

1. Máte doma ještě od Vánoc různé barevné posypy na cukroví a dorty? Právě nadešel čas je šikovně zužitkovat. Umístěte posyp do misky, vajíčka natřete lepidlem a pečlivě je v barevné směsi vyválejte. Výsledek vás mile překvapí!
sfs


2. Stejný postup jako s posypem můžete vyzkoušet i s různě barevnou čočkou a rýží. Aby byla vajíčka pestřejší, je možné oboje střídat například v širokých pruzích.
sfsvg

3. Stejně jako barevné sypání se ve vaší domácnosti jistě nacházejí barevné bavlnky ještě z dob, kdy frčely náramky přátelství. I s nimi se dá vyhrát a vytvořit krásná velikonoční vajíčka.
asfsg

4. Pokud rády vyšíváte, můžete pomocí bavlnek ozdobit originálním způsobem i kraslice.
sfds

5. U ručních prací ještě zůstaneme. Jestliže je vaším koníčkem háčkování, pokuste se vyrobit vajíčku jakýsi obleček, do kterého ho navléknete. V bílé barvě bude vypadat něžně, jaru však velí pestrost, a tak vyzkoušejte i jiné odstíny.
asfdrg

6. Jestliže se vám líbí krajkový motiv, vyzkoušejte ho i na vajíčkách. Stačí kousky krajky, do nichž vejce zabalíte a ponoříte ho do jakékoliv barvy. Necháte zaschnout a po odstranění krajky na vajíčku zůstane obtisknutý její motiv.
sgd

7. Inspirace se dá najít i v kancelářských potřebách. K netradičnímu ozdobení vajíček totiž postačí třeba jen obyčejný centrofix, kterým vejce pomalujete podle své fantazie.
wger

8. Jestliže fix není po ruce, zužitkujte barevné lepicí pásky. Nařežte je na tenké proužky, kterými vajíčko polepte, a dílo je hotovo.
dbdf

9. Nemáte doma nic ze zmíněných „rekvizit“, než právě klasické barvy? Nezoufejte, i s nimi lze vykouzlit malý zázrak. Stačí vajíčka barvit na etapy a trochu si s nimi vyhrát.
asfdrg

10. Stejně tak s barvením pomocí cibule. Nabírejte na zahrádce nebo v parku pár kytiček a lístečků, přiložte ba vajíčka, zabalte do gázy a dále postupujte jako při klasické cibulové metodě. Výsledek bude super!
sgdrg

Zdroj: žena-in.cz

You May Also Like

4 komentářů

  1. Pěkné. Líbí se mi snad všechny způsoby. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za super tipy, budou se hodit! :) Jsem tvá nová čtenářka, máš moc pěkný blog a líbí se mi tvé články, jen tak dál! :)
    Ráda bych Tě pozvala i na svoje stránky, třeba se Ti též budou líbit a staneš se moji čtenářkou :)
    Přeji Ti krásné velikonoční svátky, s pozdravem

    Nina
    http://newayofashion.blogspot.cz/
    https://instagram.com/ninawagnerova/
    https://www.facebook.com/newayofashion?ref=bookmarks

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné nápady, ten první mě dost zaujal..takové luxusní vajíčko :D.
    Jinak já mám moc ráda takové ty tradiční, malované třeba voskem. :)

    OdpovědětVymazat
  4. dobrý den no to je nádhera...jaký je postup na ty omotané bavlnkou?..děkuji

    OdpovědětVymazat

Vsem moc dekuji za koment! :-)