Recept: Nadýchaný smetanový dezert
Jedna slečna psala jestli bych nenapsala recept na ten dezert co je fotka v minulém článku. :)) Tak jsem si ho pro Vás připravila, jelikož je to recept z Lídlu.
Čas přípravy: 25 minut
Čas pečení: asi 25 minut
Potřebujeme: hluboký plech, pečící papír
Suroviny
Těsto: 4 vejce, 170g cukru krystal Castello, 100ml rostlinného oleje Promienna, 200g polohrubé mouky Castello, 1 kypřící prášek do pečiva
Pudink: 1 l polotučného mléka Pilos, 2 vanilkové pudinky Belbake, 2 lžíce cukru krystal Castello
Krém: 400 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16%), 2 skořicové cukry
Postup:
Těsto: V míse ušleháme celá vejce, cukr krystal a olej. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do pečicím papírem vyloženého hlubokého plechu a na chvíli odložíme stranou. Připravíme si pudink. V misce smícháme trochu mléka s pudinkem, ostatní mléko nalijeme do hrnce. Do něj přisypeme cukr krystal, promícháme a dáme vařit. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme pudink rozmíchaný v mléce a mícháme do zhoustnutí. Hotový pudink nalijeme ještě horký na připravené těsto a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Krém: Hned po vyndání upečeného těsta z trouby rozetřeme navrch zakysanou smetanu a posypeme skořicovými cukry.
Servírování: Dezert podáváme vychlazený a nakrájený na kostky.
Dobrou chuť snad Vám bude chutnat. Napište mi kdo zkoušel a jak mu zachutnal? :)))
4 komentářů
Jesteze dnes mamka pece strudl :D Vypada to moc dobre :)
OdpovědětVymazatBezva, není to složité, to jsem ráda. Takže určitě vyzkouším, ale kysanou smetanu jsme vyplácali včera, takže zas až po nákupech. Dám pak vědět ;)
OdpovědětVymazatVypadá to úžasně.. já se ted láduji domácí roládou mnamka :D :)
OdpovědětVymazatMňam, to vypadá dobře.. možná teď jak se ochladí budu mít chuť na něco takového.. jen v horkých "letních" dnech na podobné věci moc nemyslím (to spíš něco ovocného). :3
OdpovědětVymazatVsem moc dekuji za koment! :-)