Rozdil: Cesko vs. Anglie // Vanoce

by - prosince 26, 2014

Rozhodla jsem se, ze budu premyslet nad vice rozdily mezi ceskem a anglii. A tim prvnim me napadly Vanoce.

Libil se Vam tento clanek? Mam pokracovat v rozdilech? Co by jste chteli videt za rozdil?
Ceske Vanoce

Zacnu tim, ze u nas se zdobi stromecek nekdy rano 24.12 a nekdy taky I drive zalezi to na kazdem z nas. Pres den se chodi do kostela, nebo na hrbitov, ji se cukrovi, chlebicky, koukani na pohadky. Na veceri je bramborovy salat, kapr. Ten kdo ho nema rad, tak jako ja tak bud rizek, nebo jinaci ryba (fileta). Cockova, nebo hrachova polevka. A pote se jdou rozbalovat darecky.
A rekne mi nekdo kdo vyzdobI vanocne I zahradu? Napriklad treba omota stromek svetylky, nebo si osvetli komin atd? Malo kdo aspon v mem okoli kde bydlim na Severni morave takove veci uz se moc nenajdou. Chapu, ze svetylka jsou I celkem drahe, ale ma to sve kouzlo a aspon pri vanocich by to kouzlo melo byt.


Anglicke Vanoce

V Anglii uz ozdobene stromecky meli od 1.12 hned jak zacal prosinec, to se jen tak nevidi. Tady je vecere jinak tady papaji 24 vecer krocana s tou jejich nadivkou a 25 hned rano se rozbaluji darecky. No nevim, ktere dite by vydrzelo az do rana 😀 Nize je obrazek co dokazuje, ze Anglicani jsou na takove zdobeni domu atd. Skoro takhle stejne vyzdobene baraky tu najdete. My co jezdime cestou do prace tak jsou tak pekne vyzdobene co druhy barak a je videt, ze Vanoce maji radi, nerikam, ze Cesi je radi nemaji to ne. Svetylka jsou tu taky dost draha, ale jak vidime jsou to dve rozdilne zeme a jine platove podminky.



You May Also Like

3 komentářů

  1. Ja taky zdobim stromecek 1.12 a jiz si nedovedu predstavit zdobit az na Stedry den jako v Cesku. Vyzdobene domecky jsou opravdu krasne- tady u nas je cela ctvrt, maji ozdobene vchody, ploty, okna.. Vsechno to krasne blika..az tedy ten krocan se ji 25.12 na obed a ne 24.12.

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě v tom pokračuj. Nadívaného krocana bych brala víc než kapra. :-D

    OdpovědětVymazat

Vsem moc dekuji za koment! :-)