Recept: Svěží salát s jahodami.
Ingredience:
- 200g směsi listových salátů (rukola, polníček, čekanka)
- 100g baby špenátu Chef menu
- 100 g jahod
- 100 g měkkého kozího sýra Naše bio
Zálivka:
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- 1 lžička francouzské hořčice
- Šťáva z poloviny pomeranče
- Sůl a pepř podle chuti
Příprava:
Listy salátů a baby špenátu propláchněte a nechte důkladně okapat. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky. Na zálivku zahřejte v kastrůlku všechny přísady a nechte na mírném ohni propojit. Směs listových salátů, špenát a plátky jahod rozdělte na talíře, přidejte kozí sýr a pokapejte vlažnou zálivkou. Ozdobte jarními květy (macešky, sedmikrásky, měsíček lékařský).
Tip:
Pokud nejsou jahody vyzrálé, můžete je před přípravou půl hodiny macerovat. Jahody nakrájejte na kousky, zasypte třtinovým cukrem, zalijte portským vínem a přidejte kapku balsamikového octa. Jahody pustí šťávu a získají specifickou chuť. Vzniklý sirup můžete přidat do zálivky.
Zdroj: zena-in.cz
2 komentářů
Vypadá to pěkně, ale asi bych to nesnědla. :-D
OdpovědětVymazatvyzerá to super! a inak predtým ako som si sadla k počítaču som si na zoznam napísala jahody a syr! :D náhoda
OdpovědětVymazatľúbezná
Vsem moc dekuji za koment! :-)