Spolupráce: Londýnské plány

by - listopadu 27, 2014

S další slečnou spolupracuji tady má blog: http://docasny-blog.blogspot.cz/, tak tady je její článek o Londýnských plánech, příští týden jede do Londýna. Byl už někdo v Londýně? Já jelikož to mám kousek tak zatím ne, ale máme to v plánu. :) 


Přesně za týden a jeden den letíme směr Londýn. Poprvé také poletím z brněnského letiště, tak jsem zvědavá, jak to tam vypadá. Zítra ještě musím dodělat check-in (to se otevře výběr míst) do letadla a vše už asi bude hotovo. (No možná si ještě v mapě vyznačím důležitá místa jako hostel, památky, nákupní centra...:). V každém případě - veškeré hlavní placení (já teda ještě doplatek za hostel :/ ...) je už za námi. Kam se tedy chystáme?

Tip: Je (bohužel jen nepatrně) výhodnější zaplatit si vstupenky na místa, která chcete navštívit, předem online. Je to trochu levnější, ale i tak budete cenami docela zaskočeni... Studentské slevy také moc nečekejte. Ale lepší něco než nic a navíc na místě se pak na památky typu návštěva parlamentu nebo studia Warner&Bros nebude již tak lehké bez předešlého zamluvení dostat.

Pondělí - večerní odlet a v noci se dostaneme na hostel autobusem Easybus - je to asi nejlevnější možnost, ale ceny se mění v průběhu dne i samozřejmě, jak brzo si lístek zakoupíte. Nás stál zpáteční okolo 12 liber. Lístky lze zakoupit online zde.


Obrázek přejat z en.wikipedie.

Úterý - odpolední návštěva Toweru. Lístky jsem koupila včera zde. Jeden lístek pro dospělého člověka (16+) vyjde na 19 liber.


Obrázek přejat z www.slantour.cz.

Středa - návštěva studia Warner&BrosZde lze vybírat opravdu z hodně možností vstupného, takže se dá i docela ušetřit (v rámci možností...), ale pak si asi stejně řeknete, že když už tam jedeme, tak si to alespoň užijeme:). Takže máme lístky i s dopravou tam a zpět a včetně máslového ležáku :D. Jeden nás stál necelých 62 liber (radši už to ani nepřepočítávám...).

 
Obrázek přejat z www.dailymail.co.uk
.
Čtvrtek - už bude trochu volnější. Čeká nás akorát odpoledne 30 min projížďka v London Eye - je to vlastně taková zbytečnost, ale připadalo nám, že to k Londýnu prostě patří. Nicméně cena za nejlevnější vstupné (pro dospělého) je něco málo přes 18 liber - je tam opět několik možností, mrknout můžete zde.

 
Obrázek přejat z en.wikipedie.

Pátek - nákupy!!!! :D Co dodat, nemám ještě žádný vánoční dárek. Doporučena nám byla Oxford Street.


Obrázek přejat z www.rathbonehotel.co.uk.

Sobota - dopolední návštěva Parlamentu. Vstupenky jsou k dostání zde a je tam již nějaká ta studentská slevička... Já platila 15 liber, klasický dospělácký lístek stojí 17,50. Zde doporučuji lístky zamlouvat včas nebo se alespoň mrknout na data - ne každý den se tam dá jít. Já na lístky koukala už měsíc a půl předem a možnost návštěvy byla jen v sobotu právě. Odpoledne se pak budeme muset již přesunout na letiště a večer se vracíme domů :).


Obrázek přejat z en.wikipedie.


You May Also Like

3 komentářů

  1. Velmi pěkné plány. Držím palce aby vám vyšlo počasí.

    www.abouteverything28.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem v Londýně byla, a doufám, že se tam podívám zase :-)
    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
  3. tak zítra letíme, tak už se nemůžu dočkat :) - počasí vypadá celkem OK, tak snad to bude stát zato :)

    OdpovědětVymazat

Vsem moc dekuji za koment! :-)